Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Találkozások

 

kinga-voros3-500.jpg

(Dr. Götli Kinga rajza)

 

Nyolcadik AranyKor, AranyAlma Találkozó, 2012 április 29.
 

Vasárnap délután Gervai Miklós András a hagyományos kínai gyógyítás filozófiai alapjaival ismertetett meg bennünket  a Nemes Ösvény Szellemi Műhelyben - Köszönet az újbóli vendéglátásért Pásztor Jánosnak!

Gervai Miklós András :
Kína házhoz jön
   E találkozón szeretnék valamennyit elmondani a hagyományos kínai gyógyászat filozófiai alapjairól. Szeretnék egy Csí Kung - Tai Csi és egy Dr. Wu-féle fejmasszázs bemutatót is tartani, valamint kipróbáljuk ennek önkezelő változatát.
   Érdekességként be szeretném mutatni (az egészen friss) szakdolgozatom témáját (Mentálhigiénés másoddiplomás képzés, Károli Református Egyetem, Pszichológia Intézet).
   E dolgozatban számolok be a szerencséről, miszerint e TCM (Traditional Chinese Medicine, vagyis hagyományos kínai gyógyászati) módszereket a hazai vesegyógyászat egyik fellegvárát: a Szent Margit kórház Nefrológiai osztályát vezető főorvos, Dr. Polner Kálmán 2 éve meghívta az általa kialakított rehabilitációs tevékenységbe. Polner főorvos úrék rehabilitációs tevékenysége az amúgy gyógyíthatatlan, végstádiumú vesebetegek életminőségének minden módon való javítására irányul, a modern orvosi ellátás kiegészítésére. Ebbe kapcsolódott be a kísérleti kínai gyógyászati projekt is, elsősorban mentálhigiénés előnyöket remélve és keresve.
   A kísérleti projekt az ő értékelése szerint fantasztikus eredményekkel zárult, mivel a nyugati gyógytorna lehetőségein túli, mentális és spirituális előnyöket is hoz, így teljes erővel igyekszünk folytatni és bővíteni az együttműködést.
   Ez egy üdítő és más gyógyászati tevékenységre is általánosítható példa lehet arra, hogy ha a modern hazai gyógyászat nyitott és kíváncsi, akkor a TCM képes lényegesen hozzájárulni az itteni gyógyászat működéséhez. És arra az értelmiségi felelősségre is, hogy amennyiben a mértékadó, központi, vezető pozícióban dolgozó felelős személy ajánl egy ilyen idegen, de a világon máshol már bizonyítottan jó módszert, akkor a rábízott emberek szívesen követik a szokatlan utat is, és így plusz előnyökhöz juthatnak.
   Amennyiben van DVD-vetítési lehetőségetek is, s igényetek erre, be tudok mutatni egy rövid riport filmet (kőbányai TV 10) a Kőrösi (Pataky) Műv. Kp.-beli egészséges emberekből álló csoportom tevékenységéről, s egy szintén rövid filmet arról, hogy Kínában hogyan és miért Csí Kung-oznak az emberek.
Szerintem ez fér bele az adott időbe. Ez megfelelne Nektek szerinted?
   Egyéb, más témáimról, amikkel dolgozom, talán, egyszer majd máskor beszélhetünk, ha igényetek, s idő lesz azokra is.
   Köszönöm az érdeklődést, a szervezést, az erőfeszítést, amivel e lehetőséget biztosítjátok az engem (is) olyannyira érdeklő témák bemutatására!
Szeretettel

Miklós

 

Hetedik AranyKor, AranyAlma Találkozó, 2012 március 25.
 

Vasárnap délután 3 órakor találkoztunk Budapesten, a XVIII. kerületben, Pestszentlőrincen, a Nemes Ösvény Szellemi Műhelyben, Hosszúház utca 19. II. 2. - Köszönet a vendéglátásért Pásztor Jánosnak!

Csörnök Enikő a selyemfestésről, a selyem gyógyító hatásairól és terveiről mesélt,
az AranyKor, AranyAlma csatorna első kísérleti felvételén megtekinthető a Távolbalátó oldalunkon.

Terveztük, hogy Szabadváryné Diriczi Alice stílustanácsadó jön hozzánk, és segít abban, hogy megjelenésünk tükrözze belső harmóniánkat, várhatóan ő a következő találkozó alkalmával lesz vendégünk.

Óvári Anna osztotta meg velünk könyvei keletkezésének meseszerű történetét,
hogyan íródott az Imakönyv ateistáknak és a Félelem hatása az életre.
 

Báti Jolika énekelt nekünk a Szeretet Bibliájából, nagy örömünkre.

Hevesi Kati megmozgatott bennünket jóga bemelegítő gyakorlatokkal.

Estefelé Pócsik Szilvia mutatta be nekünk a Watsu-t, ami egyfajta relaxáló masszázsterápia meleg vízben.
 
Zárásképpen Pásztor János vezetett Üresség meditációt, a tervezett nyolc óra helyett fél tízkor búcsúztunk el egymástól.

 

Hatodik találkozó a Csillagkuckóban 2012 február 25.


 
11-15 óra között találkoztunk Budapesten, a XI. kerületben, a Csillagkuckóban.
Gartai Kinga  részletesen, személyes élményein keresztül, és átfogóan mutatta be a Shiatsut, olyan pontokat is megmutatott a testünkön, amelyeket otthon mi is használhatunk feszültségoldásra..
Varga Katka a Csillagkuckó létrehozásáról mesélt nekünk, az eddigi munkáról., és a terveiről. Beszéltünk a lehetséges együttműködésről, és megállapodtunk egy további találkozásban, ahol ennek részleteivel foglalkozunk.
 
Judit levele a találkozó előtt:
2012. 02. 06.

Kedves Barátaim!

A febr 25-ei találkozó témája kapcsán szeretnék írni pár sort.
Mint már Zsuzsi említette, szeretnénk sort keríteni Kinga Shiatsu bemutatójára. Továbbá egy másik nagyon fontos témát is szeretnénk érinteni.

Terveink között szerepel az összefogást és egymás segítését egy további gyakorlati lépésben is megvalósítani, amely egy Gyógy- és segítségnyújtó Központ formájában ölt alakot.

Az elképzelés szerint ez egy olyan létesítmény lesz, ahol a különböző technikák, gyógymódok és más közösségi események egy helyen lesznek megtalálhatóak.
Helyet kaphatna itt többek között jóga, shiatsu, meditáció, az energetikai gyógyászat különféle formái, kártyavetés, jóslás, különféle témában szervezett előadások, hogy csak kiemeljek párat azok közül, akiket volt szerencsém megismerni tevékenységeitek közül.
Konkrétabban szólva szeretnék felkérni mindenkit, aki kedvet érez az ebben való részvételhez, hogy jelezze felénk!
Azokat is szeretném megkérni, akik konkrét kezelésben, előadásokban nem szeretnének részt venni, de tudnának segíteni ötleteikkel, tapasztalataikkal, vagy bármi másban, vegyék fel velünk a kapcsolatot.
Lehetőség van továbbá arra is, hogy aki még nem találta meg konkrétan az útját, de úgy érzi, szeretne valamit tanulni, hogy aztán másokat segíthessen, tanfolyamok kereteiben "kiképezzük" őket.
A részleteket most dolgozzuk ki, és bízom benne, hogy a találkozón már konkrétumokat tudunk megbeszélni veletek!

Szeretettel várunk minden kedves vállalkozó szellemű társunkat :)

Lukács Judit
 

Ötödik találkozó Ipolyszalkán 2012 február 19.

Tizenhatan találkoztunk 10 órától Ipolyszalkán, a Tájházban.
Hanákné Geng Viola elmesélte a sorozatos "véletleneket", melyek nyomán az ötlet megszületett, hogy a Tündérekről beszélgessünk.

 Huszár Andrea betekintést engedett a tündérmesék világába, a világ különböző tájairól ismert  tündérmesék egyetemes tudást rejtő bölcsességébe, a mindenség összefüggő rendszerét varázslatos módon feltáró rejtelmeibe. Rácsodálkozhattunk mesekincsünk semmihez sem fogható gazdagságára, a tündérmesék tanító, az időnk haladtával sziromként kibomló, személyesen megélhető és felfogható jelentésrétegeire, a Tündér-lét aranyos lényegére, a Jóságra. Emma néni csodálatos lénye és meséi bensőséges, mélyen megrendítő tüneményként váltak jelenvalóvá.

Köszönjük a fínomságokat és a gondoskodást, amellyel Dikácz Zsuzsikáék körbevettek minket.

A sietősre sikerült búcsúzkodás előtt Mogyorósi Mónika megmutatta nekünk saját készítésű kézműves táskáit - a Képgalériában egy kis ízelítő  látható belőle.

 

 

 

Negyedik találkozó Ipolyszalkán 2012 január 22

10 órától Ipolyszalkán, a Tájházban tizenketten találkoztunk.
A Találkozó a megvalósításokról szólt. Beszélgettünk arról,  hogyan legyünk EGÉSZEK:
a Test - Szellem - Lélek - egységéről, egészség és anyagiak is legyenek.

Felolvastuk a Tündérkertbeli 21-i és 22-i üzeneteket Kosztich Évitől. (Az oldal most zárolt)

A találkozó alatt üzenet jött Kozsdi Tamástól, hogy február 15-től  útjára indul a http://www.terhullamok1.eoldal.hu/

Lonáék megmutattak egy olyan rendszert, amely a közösség erejével az értékarányos csere irányába segíti a gazdasági folyamatokat.

A pillanatra hagyatkozva alakuló történésekben visszakaptuk gyermekkorunk örök értékeit, az Időn Kívüliség biztonságos, lágy könnyedségét. Az összehangolódás örömét.

Áldott étkekel kényeztettek minket. Nehezen váltunk útnak...

 

Harmadik találkoztó Abán 2012 január 7.
 

Kátai Piroska, és Szilasy György, a gimnázium igazgatójának szervezésében Schneider László beszélt az általa felfedezett sziromfal technológiáról, és az igazán jó földházról. Nyolcan vettünk részt a bemutatón. Tavasszal a megvalósulásra is visszamegyünk. Levelezőlistát indítottak a résztvevők számára.


Budapesten

Este az Angelika kávéházban kilencen  jöttünk össze, megtudtuk, mi történt az abai földház bemutatónk, és kötetlen beszélgetés folyt.

 

Második találkozó Ipolyszalkán 2011 december 11.

Tizenketten találkoztunk Ipolyszalkán. Csodálatos vendéglátásban volt részünk, KÖSZÖNET ÉRTE minden vendéglátónak. Nemec Andrea bemutatta a Tantrát, Dikácz Zsuzsanna a Tájházról, kilalakulásásról, programjaikról, és a közösségről mesélt. Sütöttünk mézeskalácsot, készítettünk karácsonyi ajtódíszt. Mogyoroósi Mónika saját tervezésű ruháit mutatta meg nekünk. Jöttek betlehemesek. Nehezenváltunk el és indultunk haza.

 
Első találkozó Budapesten -  2011 november 12-én 14:20-tól 

 

Megtörtént az első találkozó, harmincan jöttünk össze, valóban megtelt a terem... (a "terem" egy kétszobás lakás volt, ahol a két szoba közötti válaszfalat megszüntették, nem volt benne bútor, csak a padlószőnyeg, a falak mentén, körben, szorosan, egymás mellett ültünk a párnáinkon :).

Köszönjük mindazoknak, akik jelenvoltak, hogy Önmagukból adtak a közös gondolkodáshoz, a kapcsolódás megteremtéséhez, és azoknak is, akik távolabbról, lélekben kapcsolódtak hozzánk!

Készítettem hangfelvételt minden előadásról, de sajnos olyan nagy a felvétel alapzaja , hogy teljesen érthetetlen a szöveg. Új megoldást keresünk legközelebb.

A bemutatkozások után Jenei Gabriella a meseterápiába avatott be minket. Megtudtuk, miért fontos a mesét mesélni, és nem könyvből felolvasni, hogyan mesélhetünk úgy, hogy nem tanuljuk meg szórul szóra a mesét, és hogyan tehetjük rítussá a mesélést. Meghallgathattuk a Halhatatlanságra vágyó királyfi meséjét, és azon, vagy saját hozott mesénken át kaphattuk meg az Üzenetet, amit számunkra a mese hordoz. Megtudtuk, hogy amikor kiválasztjuk egy adott életszakaszban a legkedvesebb mesénket, úgy láthatjuk meg életünkre vonatkozó jelképrendszerének jelentését, ha feltesszük magunknak a három kérdést:

1. Mi a mese tanulsága számodra?

2. Mi a konfliktus a mesében?

3. Hol vagy Te a mesében? (a helyszín pontosan, ahogy a képzeletünkben él,  utána azt is figyeljük  meg, hogy az a helyszín a mese folyamatában melyik szakaszra esik)

Gyerekektől csak azt kérdezzük: KI Ő a mesében.

Gabi időről időre meseterápiás foglalkozást tart, havonta az évkör esedékes hónapjának szimbolikájáról beszél, és megoldó kommunikációt gyakorló csoportot szervez, valamint hetente rajzot tanít. Olyan felnőttek is báran jelentkezhetnek, akik úgy tudják magukról, hogy nincs érzékük hozzá.  A rajzórákon mese is van. :)

15:20 - 15:30 között körbeálltunk, megfogtuk egymás kezét, és lélekben kapcsolódtunk mindenkihez, aki szeretett volna, de nem tudott velünk lenni.

Rövid teaszünet után Újvárosi Csilla mutatta be a most 92 éves Etka anyót, és az Etka jóga alapjait, hogyan alakította ki, és miért, mi a lényege, (az egyes mozdulatokat úgy végezzük, hogy a farizmot és a lapockét összehúzzuk, a vállat leengedjük, kilégzést végzünk, eltávozik a salakos anyag, nemcsak a levegővel, anem a bőrünkön át is - majd a lazításkor önkéntelenül bekövetkezik a belégzés, megtelünk tiszta levegővel - és hogy minden betegség gyógyulása abból fakad, hogy a sejtek újra hozzá tudnak jutni elegendő tiszta levegőhöz és tápanyaghoz, és képesek eltávolítani a salakos anyagot). Ezután a Rovás Lyógáról mesélt, hogy Színia kérésére ő találta ki és írta le a rovás betűket megjelenítő pozíciókat, azok élettani hatását , majd a gyakorlatban is megmozgatott bennünket - megmozgattuk magunkat.

Csilla hetente tart Etka jógát-Rovás lyógát, egy délelőtti és egy délutáni időpontban.

Újabb rövid szünet után Hurai Ágnes mesélte el, hogyan és miért kezdte el a gazdaudvart szervezni, hogyan segíti a Miskolcon és  környékén élőket ez az összefogás, ahol a megtermett friss zöldségek, gyümölcsök közvetlenül juthatnak el a családokhoz. Ezután Pataki Antal beszélt a Szent Korona Értékrendről, ami  abban különbözik a Szent Korona Tantól, hogy a Szeretet-Valláson alapul - nem a Római Egyházon, és az  Egyén - Család - Nemzet - Emberiség irányában alulról épülő-szerveződő, egyre növekvő közösségeken, összefogáson alapul - nem pedig egy központi Uralkodó és a kiválasztottak, a felsőbbrendű nemesség hatalmán.

Ezután következett a vacsoraidőbe nyúlva már az "uzsonna". A terembe nem vihettünk ennivalót, így a kicsi konyha és előszoba szolgált az "állófogadás" színteréül. Közben már többen el is mentek - .

A Tantra és a Shiatsu ismertetésére egy következő alkalommal kerül sor.

Pálosi Gyula Viktor James Redfield Tizenkettedik felismerés című könyvéről  beszélt - melyben az előző felismerések egy szinttel magasabb értelmet nyernek. Hallhattunk tőle az Ultranadiról, mint önismereti eszközről, majd a Camino hatásairól, hogy mennyire megnyilvánul a valóságunkban az a hozzáállás, amikor képesek vagyunk az életünk eseményeire úgy tekinteni, hogy felismerjük a valóban fontos és lényegtelen dolgok közötti különbséget.

A találkozónak tíz órakor lett vége, egy zárókörrel.

Rendett tettünk magunk után, és a találkozások folytatásában egyeztünk meg.